reklama

Velikonoční recepty: Vyzkoušejte zdravější varianty a nezapomeňte na bylinky

Velikonoční nádivka s bramborovou kaší, výhonky řeřichy a červené řepy

Ingredience:

  • 200 g instantní kukuřičné polenty (například Probio)
  • 6 lžic olivového oleje 
  • 2 kostičky zeleninového bujonu 
  • sůl 
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g uzeného tempehu
  • 1 celer (asi 150 g)
  • 1 toastový chléb (případně bílá veka či rohlíky)
  • 3 hrsti mladých jarních bylin (kopřivy, pampelišky, popenec, …)
  • pepř 
  • majoránka 
  • čerstvá petržel

Postup

  1. Nadrobno nasekanou cibuli orestujte na oleji, přidejte na tenké čtverečky nakrájený celer a tempeh.
  2. Nechte asi 10 minut podusit. Mezitím rozkrájejte na kostičky toustový chléb a osmažte do křupava na oleji.
  3. Ve velké míse smíchejte osmažený chléb, směs tempehu a posekané byliny. Řádně promíchejte a ochuťte solí, pepřem, rozmačkaným česnekem a majoránkou. Nechte chvilku uležet.
  4. Mezitím si připravte polentu. Do 1 litru vroucí vody s rozpuštěným zeleninovým bujonem postupně pomalu vsypte za stálého míchání instantní kukuřičnou krupici. Tuto hustou kaši smíchejte se zbytkem surovin. Případně ještě dochuťte solí a pepřem.
  5. Směs přelijte do vymazaného pekáčku, urovnejte a pečte asi 40 minut.

Náš tip: Podávejte pokrájené na silné plátky posypané čerstvou petrželkou, s bramborovou kaší, výhonky z řeřichy a červené řepy. Výborně chutná i studená.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama