reklama

6 receptů na saláty, které si zamilujete

Zelená miska

Ingredience

  • 100 g quinoy
  • ½ brokolice
  • 100 g hrášku Dione
  • 4 ředkvičky
  • ½ zralého avokáda
  • 50 g listového špenátu
  • 1 lžička přepuštěného másla
  • hrst petrželky
  • 30 g parmezánu
  • sůl

Postup

  1. Quinou si uvaříme podle návodu na obalu. Můžeme klidně použít bílou i černou quinou.
  2. Brokolici si zblanšírujeme. Brokolici rozdělenou na malé kousky vhodíme do vroucí osolené vody a zhruba 3 minuty povaříme. Mezitím si připravíme misku se studenou vodou, do které po uplynutí 3 minut okapanou brokolici přendáme (díky tomu se nám zachová krásně zelená barva).
  3. Stejný proces zopakujeme i s hráškem. Ten ale vaříme pouze minutu.
  4. Ředkvičky opláchneme a nakrájíme na čtvrtky. Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky.
  5. Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a krátce na něm orestujeme listový špenát. Trvá to zhruba minutu.
  6. Do mísy naservírujeme uvařenou quinou, brokolici, hrášek, ředkvičky, avokádo, špenát a petrželku. Vše zasypeme na hoblinky nastrouhaným parmezánem.

Recept z naskokvkuchyni.cz

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama