reklama

Tohle zjednoduší situaci: přehledný jídelníček na pět dní. Dá se vzít i s sebou

Večeře: Studený italský rýžový salát s tuňákem (4 porce)

Ingredience

  • 400 g rýže paraboiled či kulatozrnná
  • 300 g tuňák ve vlastní šťávě
  • 3 x rajče (3 x rajče = 240 g)
  • 150 g hrášek
  • 2 x mrkev (2 x mrkev = 200 g)
  • 1 x žlutá paprika (1 x paprika = 130 g)
  • 1 x červená paprika (1 x paprika = 130 g)
  • 150 g gouda 30%
  • 80 g černé olivy
  • 2 x kyselá okurka (2 x okurka = 50 g)
  • 50 g naložené artyčoky
  • 5 g sůl (1 x špetka = 5 g)

Postup

  1. Na salát budeme nejprve potřebovat uvařit rýži. Aby byla pěkně sypká, propláchneme ji dobře studenou vodou, tím se z ní vymyje hodně škrobu. Rýži vaříme pod pokličkou do změknutí a necháme ji co nejrychleji zchladnout (rozprostřeme ji na plech s pečicím papírem).
  2. Jakmile je vlažná, přendáme ji do mísy a necháme v lednici úplně vychladnout.  
  3. Mrkev nakrájíme na kostičky a jako jedinou zeleninu uvaříme s trochou soli do měkka.
  4. Do rýže pak vmícháme všechnu zeleninu, nakrájenou na menší kostičky, a promícháme.
  5. Tuňáka přidáme i s nálevem a ještě trochu zakapeme olivovým olejem.
  6. A teď artyčoky. Jestliže nejste zvyklí na jejich chuť, doporučuji nejprve kousek ochutnat, než je přidáte do salátu. Pro někoho mohou být až moc extravagantním číslem. 
  7. Salát necháme odležet v lednici a další den si jej vychutnáváme za studena.  

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama