reklama

Tohle zjednoduší situaci: přehledný jídelníček na pět dní. Dá se vzít i s sebou

Oběd: Špagety s rajčatovo-smetanovým sosíkem (4 porce)

Ingredience

  • 500 g hovězí mleté
  • 500 g rajčatové pyré
  • 180 ml smetana na vaření
  • 1 x stroužek česneku (1 x stroužek = 5 g)
  • 5 g sůl (1 x špetka = 5 g)
  • 2 g pepř mletý
  • 20 ml olivový olej (1 x lžíce = 20 ml)
  • 400 g špagety (1 x porce = 100 g)

Postup

  1. Vezměte co největší pánev a nechte v ní rozpálit dvě lžičky olivového oleje.
  2. Jakmile je olej rozehřátý, přihoďte jemně rozmáčklý celý stroužek česneku a osmahněte ho do hnědo-zlata. Olej se tak hezky provoní. 
  3. Vyndejte česnek a do oleje přidejte mleté hovězí maso. Pěkně ho vařečkou zpracovávejte a prošťouchejte, aby z něj byly sympatické bobky na skousnutí.
  4. Pak přidejte rajčatovou omáčku, sklenici vody, sůl a pepř a nechte ¾ hodiny provařit.
  5. Po ¾ hodině přidejte ještě smetanu na vaření a nechte pět minut povařit. 
  6. Pak už jen stačí mít připravené špagety. 
  7. Sypeme sýrem, ideálně parmezánem.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama