reklama

Tohle zjednoduší situaci: přehledný jídelníček na pět dní. Dá se vzít i s sebou

Večeře: Fazolový salát s avokádem a tuňákem (4 porce)

Ingredience

  • 160 g bílé fazole (máslové)
  • 2 x avokádo (2 x avokádo = 400g)
  • 1 x červená cibule (1 x cibule = 70g)
  • 160 g tuňák ve vlastní šťávě
  • 4 x rajče (4 x rajče = 200g)
  • 20 ml olivový olej (1 x lžíce = 20 ml)
  • 10 ml citronová šťáva (1 x lžíce = 10 ml)
  • 3 g pepř mletý (1 x špetka = 3 g)
  • 3 g sůl (1 x špetka = 3 g)

Postup

  1. K fazolím přidáme na proužky nakrájenou červenou cibuli nebo šalotku, na kostičky nakrájená rajčata, kousky avokáda (buď jej vydlabeme, nebo vyloupneme ze slupky a nakrájíme) a nakonec přidáme také kousky tuňáka. 
  2. V misce si smícháme olivový olej, citronovou šťávu, trošku soli a pepře a pro milovníky pálivého doporučuji i trochu chilli (pokud máte čerstvé, tak to je teprve jízda). 
  3. Do krabičky přendáme salát lehce promíchaný se zálivkou. Přibalíme celozrnný chléb a pomeranč jako sladkou tečku.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama