reklama

Perníčky či medovník: Nejskvostnější medové lahůdky na imunitu i jen tak na mlsání

Medové perníčky

Ingredience

  • 1 kg hladké mouky
  • 6 lžic lučního medu (např. Medokomerc)
  • 360 g cukru moučka
  • 2 prášky do perníku
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 6 lžic měkkého másla
  • 4 vejce
  • rum podle chuti
  • hladká mouka na podsypání
  • 3 žloutky + trocha vody na potření

Poleva

  • 1,5 bílku
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy

Postup

  1. Ze všech ingrediencí vytvořte v míse hladké těsto.
  2. Na moukou posypaném velkém prkénku vyválejte asi půlcentimetrový plát, ze kterého pak můžete vykrajovat různé tvary. Ty dejte na plechy vyložené pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 170 °C. Podle typu trouby hlídejte rozmezí 8-10 minut.
  3. Po vyndání hned potřete žloutky utřenými s vodou, aby perníčky získaly lesk.
  4. Připravte vyšleháním bílku s cukrem a citronovou šťávou polevu. A můžete zdobit. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama