reklama

Šťavnaté hamburgery, po kterých se jen zapráší. Varianty, které nadchnou každého

Hamburger s krůtím masem (4 porce)

Ingredience

  • 4 plátky slaniny
  • 4 vejce
  • 1 rajče
  • 80 g nivy
  • 1 avokádo
  • 4 listy ledového salátu
  • 4 plátky krůtího prsa
  • 4 ks hamburgerové housky
  • olej 
  • sůl 
  • mletý černý pepř

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Plátky masa očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na oleji dozlatova. Maso uchováme na teple.
  2. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a vypeckované avokádo vydlabeme. Dužinu rozmačkáme spolu se sýrem na krém, který podle chuti opepříme.
  3. Velké rajče omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Housky podélně rozkrojíme a řeznou stranou opečeme na pánvi. Na oleji osmažíme plátky slaniny a na jejím výpeku upečeme 4 volská oka.
  4. Opečené spodní části housek potřeme avokádovým krémem, poklademe listem salátu, plátkem rajčete, slaninou, masem a vejcem. Nakonec vše přiklopíme druhou částí hamburgeru.
  5. Domácí hamburgery plněné krůtím masem podáváme jako svačinu nebo lehkou večeři.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama