reklama

Šťavnaté hamburgery, po kterých se jen zapráší. Varianty, které nadchnou každého

Rybí hamburger (4 porce)

Ingredience

  • 4 plátky rajčete
  • 4 lístky salát
  • 500 g pangasius
  • 4 ks hamburgerové bulky
  • olej
  • kečup
  • citronová šťáva
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • jemná strouhaná houska

Omáčka

  • 150 g majonéza
  • 2-3 ks kyselá okurka
  • 2-3 lžíce sladká chilli omáčka

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Nejdříve si připravíme pikantní omáčku. Kyselé okurky nakrájíme na velmi jemné nudličky. Majonézu spojíme se sladkou chilli omáčkou, vmícháme okurky a necháme v chladu rozležet.
  2. Pangase omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky přibližně ve velikosti hamburgerů. Potom je zakapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v trojobalu. Obalovaného pangase smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova, necháme na papírové utěrce okapat a uchováme na teple.
  3. Hamburgerové housky rozkrojíme na půlky a krátce rozpečeme v horké troubě. Spodní polovinu hamburgeru potřeme kečupem, poklademe rajčetem, rybou a salátem. Nakonec přidáme pikantní chilli omáčku a přiklopíme druhou půlkou bulky.
  4. Domácí rybí hamburgery podáváme teplé ke svačině nebo večeři.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama