reklama

Šťavnaté hamburgery, po kterých se jen zapráší. Varianty, které nadchnou každého

Čočkový burger (4 porce)

Ingredience

  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce 
  • 50 g strouhanky
  • 1 hrnek cibule
  • 1 hrnek čočky
  • 10 ks žampionů
  • 1 lžíce plnotučná hořčice 
  • 2 lžíce vinného octa
  • 100 g listový špenát
  • 30 g kešu oříšky natural
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • mletý černý pepř
  • 40 g anglické slaniny

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Nejprve namočíme čočku a uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a malé žampiony nakrájíme na kousky. Kešu oříšky nasekáme na jemno.
  3. Mezitím restujeme nakrájenou cibuli a žampiony. Po nějaké chvíli, když už je to skoro udělané, přidáme nasekaný česnek a špenát. Můžeme vše smažit na rostlinném oleji, nebo na slanině, aby to trochu vonělo. Když je obojí hotové, dáme zchladnout.
  4. Čočku částečně mixujeme, zůstane tam trochu celých kousků, ale minimálně půlka vytvoří pastu. Do ní přidáme kešu oříšky, vejce, mletý pepř, papriku a orestovanou směs (žampiony, cibule, česnek), vinný ocet a hořčici a nakonec podle potřeby strouhanku. Strouhanky dáme tolik, aby se karbanátky, které ze směsi děláme, nerozpadaly.
  5. Hamburgery dáme restovat na hodně rozpálenou pánev, nebo grilujeme. Pokud nejsme vegetariáni, lze čočkové hamburgery zabalit do plátků slaniny. Hezky to pak voní a lépe drží.
  6. Čočkový hamburger můžeme podávat v burgerové housce, ale klidně i s jinou přílohou podle chuti.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama