reklama
Skoro jako na dovolené u moře. Chutě, které vás přenesou do slastných dálek
5
/6
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Lucie Rosenbergerová, www.ceskeghicko.cz
Francouzský cuketový koláč dvou barev
Ingredience
150 g celozrnné špaldové mouky
50 g rozmixovaných slunečnicových semínek na mouku
100 g másla nebo ghí
2 vejce
1 lžička soli
pesto připravené z natě jarní cibulky, piniových nebo vlašských ořechů a olivového oleje
1 žlutá a 1 zelená cuketa
2 ovesné smetany
sůl
šťáva a kůra z 1 bio citronu
hrst tymiánu
Postup
Cukety umyjeme, odkrojíme konce a pomocí škrabky je "nakrájíme" na plátky. Položíme na tác, lehce posolíme a necháme odpočívat.
2. Mouku společně se solí nasypeme do mísy robota, přidáme máslo nebo ghí (např. od Českého ghíčka) a rozmixujeme na drobenku.
Pak přidáme jedno vejce a vše spojíme v těsto. Z těsta vytvoříme kouli, zabalíme ji do potravinové́ fólie a uložíme do lednice.
Smetany nalijeme do mísy, přidáme k nim rozklepnuté druhé vejce a vše důkladně promícháme. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a tymiánem.
Těsto vyndáme z lednice a vyválíme ho na pomoučněné desce. Pak ho pomocí válečku přeneseme do vymazané formy a důkladně vtlačíme do záhybů̊.
Celý plát těsta bohatě pokryjeme pestem a navrch vyskládáme plátky cuket. Vše zalijeme připravenou směsí smetany, vejce a koření.
Koláč nejprve pečeme asi 30 minut přikrytý alobalem v troubě předehřáté na 180 stupňů. Pak alobal sundáme a pečeme ještě dalších 20 minut.
reklama
Další zajímavé články
Co možná ještě nevíte o sexu: Intimní zajímavosti, které vás překvapí
Adventní věnec: letošním trendem je minimalismus
Čínský horoskop 2025: Co přinese rok dřevěného Hada?
reklama
Doporučené recepty
reklama