reklama

Skoro jako na dovolené u moře. Chutě, které vás přenesou do slastných dálek

Caponata s tuňákem (4 porce)

Ingredience

  • 3x 60 g balení tuňáka v konzervě
  • 2 lilky
  • 1 červená cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 50 g černých oliv
  • 40 g kaparů
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 4 cl olivového oleje extra virgin
  • 4 cl vinného octa
  • 2 polévkové lžíce cukru krystal
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř
  • 8 plátků bruschetty
  • 10 g čerstvé bazalky

Postup

  1. Nakrájíme lilek na cca 1cm kostičky, doporučujeme lilek krájet podélně, což zaručí, že nebude hořký.
  2. Rozpálíme olej na smažení, přidáme lilek do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Smažit déle na nižší teplotě, aby byl lilek křupavý. Dozlatova osmažený lilek necháme okapat.
  3. Na jemné kostičky nakrájíme červenou cibulku a řapíkatý celer. Zahřejeme olivový olej v pánvičce na střední teplotě a cibulku s celerem zarestujeme.
  4. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme rajčatový protlak a zarestujeme. Poté přidáme černé olivy, kapary a tuňáka.
  5. Do pánvičky se základem dáme okapaný lilek a zamícháme. Zvlášť v misce rozpustíme cukr ve vinném octu.
  6. Pokud při dochucování solí nebo pepřem nepoužíváme mlýnek, doporučujeme vždy napřed vše odměřit v ruce. Před a po každém dokořenění poctivě ochutnáváme.
  7. Rozpuštěný cukr s vinným octem zamícháme do caponaty a podle vlastní chuti dosolíme a dopepříme. Necháme 5 minut odpočinout.
  8. Dozlatova orestujeme bruschettu na pánvičce, s kapkou olivového oleje a špetkou soli. Místo pánvičky lze použít i topinkovač. Bruschettu bohatě ozdobíme caponatou a posypeme natrhanou bazalkou. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama