reklama

S čím zdravým zabodujete u dětí? Zmrzlinou, sušenkami a lahodným kari s kešu

Semínkové krekry s koprovým dipem (20 kusů)

Ingredience

Krekry

  • 70 g směsi slunečnicových, dýňových, lněných a loupaných konopných semínek
  • 30 g směsi sezamových a chia semínek
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžička psyllia
  • špetka himalájské soli

Dip

  • 1 avokádo
  • 1 lžička sezamového oleje
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1/2 lžičky himalájské soli
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • čerstvá máta nebo snítky kopru na dozdobení

Postup

  1. Slunečnicová, dýňová, lněná a loupaná konopná semínka rozmixujte na jemný prášek. V misce k nim přisypte celá sezamová a chia semínka, lžičku psyllia a sůl. Přilijte vodu a vymíchejte konzistentní hmotu/těsto. 
  2. Mezi dvěma pečicími papíry z ní vyválejte obdélníkovou placku silnou asi 5 mm. Nožem ji rozkrájejte na čtverečky o rozměru cca 3 × 3 cm a společně s papírem přendejte na pečicí plech. 
  3. Pečte v troubě předehřáté na mírný stupeň (cca 160°C) přibližně 15-20 minut.
  4. Podávejte s dipem (všechny ingredience kromě máty jednoduše společně rozmixujte) nebo jinou pomazánkou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama