reklama
Móda a krása
Zdraví
Sex a vztahy
Životní styl
Celebrity
Horoskopy
Jak zpracovat úrodu švestek nebo mirabelek: Vyrobte si domácí marmelády na zimu
3
/4
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: archiv PR
Ananasový džem s kardamomem
Co budete potřebovat:
1 kg očištěného ananasu
2 g kardamomu
kůru z 1 citronu (ideálně BIO)
citronovou šťávu podle chuti
1 balení Želírovacího cukru 4:1
Postup
Smícháme 1 kg očištěného ananasu, pokrájeného na menší kousky, a nastrouhanou kůru z 1 citronu.
Směs rozmixujeme a smícháme s Želírovacím cukrem 4:1 Labeta a kardamomem a dobře promícháme.
Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut.
Podle chuti přidáme citronovou šťávu, která džem nejen dochutí, ale zároveň podpoří želírovací proces a zavařeninu pomůže zakonzervovat.
V průběhu vaření nezapomínáme odebírat případnou pěnu, která by snižovala trvanlivost džemu.
Horkým džemem opatrně plníme čisté skleničky, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.
Po zchladnutí skladujeme nejlépe na chladnějším, tmavém, suchém místě.
reklama
Další zajímavé články
Co možná ještě nevíte o sexu: Intimní zajímavosti, které vás překvapí
Adventní věnec: letošním trendem je minimalismus
Čínský horoskop 2025: Co přinese rok dřevěného Hada?
reklama
Doporučené recepty
reklama