Pečené kuřecí kousky v jogurtové marinádě s jáhlovou kaší a hráškem
Ingredience (1 porce):
100 g kuřecích prsou
30 g bílého jogurtu
15 g 30% eidamu
30 g jáhel v suchém stavu
40 g sterilovaného hrášku
10 g cibule
100 g mrkve
10 g zakysané smetany
řepkový olej
čerstvý zázvor
česnek
špetka kari
sůl, pepř podle chuti
Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na nugety, osolíme a opepříme.
Připravíme si těstíčko (jogurt smícháme se zakysanou smetanou, s na jemno nastrouhaným sýrem, kari a malou špetkou soli) a kuřecí nugety v něm obalíme. Vyskládáme na pečicí papír a pečeme přibližně 35 minut při 170 stupních.
Jáhly důkladně propereme, spaříme horkou vodou a vaříme do měkka. Orestujeme cibulku a smícháme s jáhlami a sterilovaným hráškem. Celou směs pak dochutíme dle libosti česnekem, pepřem a solí.
Očištěnou mrkev uvaříme a rozmixujeme. Vzniklé pyré lehce ochutíme solí, pepřem a na jemno nastrouhaným zázvorem.