podle potřeby zeleninový vývar (tak, abychom získali krémovou nebo tekutější konzistenci jako u dresingu)
Postup
Nakrájíme syrovou bulvu řepy a celeru na kostičky cca 1×1×1cm.
Rozehřejeme si řepkový olej na cca 130 °C a konfitujeme zeleninu, dokud není příjemná na skus.
Uvaříme si oves, čočku a fazole. Cibulku nakrájíme na jemno, cuketu a žlutou papriku na menší kousky.
Na pánvi rozehřejeme olej, zesklovatíme cibulku, přidáme cuketu a opečeme na barvu, pak přidáme papriku, tu stačí jen lehce orestovat.
Posypeme troškou drceného barevného pepře. Přidáme uvařený oves, fazole a čočku a prohřejeme společně s čerstvě nasekanou hladkolistou petrželkou.
Tuto směs naaranžujeme na talíř a posypeme konfitovanou červenou řepou a celerem. Talíř dozdobíme hoblinkami parmazánu a zelenkavým krémem, který připravíme následovně.
Uvaříme si zbytky celeru, a když je úplně měkký, tak dáme do mixéru spolu s olivovým olejem, zeleninovým vývarem a čerstvým koprem. Je třeba mixovat dlouho, aby z toho vznikl krásný zelenkavý krém, který osolíme.