reklama

Mikrobioložka: Recepty na rychlé večeře, které vám zajistí kvalitní spánek

Hovězí kuličky v rajčatovo-cuketovém ragú (4 porce)

Ingredience na hovězí kuličky

  • 1 lžička kurkumy
  • 1 velká hrst čerstvých bylinek (tymián, majoránka, bazalka, oregano)
  • 500 g mletého bio hovězího masa
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 5 lžic bio kukuřičné strouhanky
  • 400 g fermentovaných ovesných vloček
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce sušeného rozmarýnu
  • barevný pepř z mlýnku
  • nerafinovaná sůl
  • ½ citronu
  • 1 svazek plocholisté petržele nebo libečku

Postup

  1. Ovesné vločky dáme do misky, zalijeme vodou s probiotiky a necháme 24 hodin fermentovat.
  2. Druhý den je překlopíme do síta a vymačkáme vodu. Namleté hovězí maso smícháme v míse s vločkami zbavenými vody. Přidáme nasekané bylinky včetně petržele. Přisypeme bylinky sušené a dostatečně osolíme. Směs zakápneme citronovou šťávou, přisypeme kurkumu a velmi dobře promícháme. Tvoříme kuličky o průměru asi 3 cm.
  3. Do hluboké misky si nasypeme kukuřičnou strouhanku a kuličky v ní obalíme.
  4. Kuličky odkládáme na plech, pokrytý pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a opepříme. Pečeme při 170 °C dokřupava asi 45 minut.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama