Hovězí kuličky v rajčatovo-cuketovém ragú (4 porce)
Ingredience na hovězí kuličky
- 1 lžička kurkumy
- 1 velká hrst čerstvých bylinek (tymián, majoránka, bazalka, oregano)
- 500 g mletého bio hovězího masa
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 5 lžic bio kukuřičné strouhanky
- 400 g fermentovaných ovesných vloček
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1 lžíce sušeného rozmarýnu
- barevný pepř z mlýnku
- nerafinovaná sůl
- ½ citronu
- 1 svazek plocholisté petržele nebo libečku
Postup
- Ovesné vločky dáme do misky, zalijeme vodou s probiotiky a necháme 24 hodin fermentovat.
- Druhý den je překlopíme do síta a vymačkáme vodu. Namleté hovězí maso smícháme v míse s vločkami zbavenými vody. Přidáme nasekané bylinky včetně petržele. Přisypeme bylinky sušené a dostatečně osolíme. Směs zakápneme citronovou šťávou, přisypeme kurkumu a velmi dobře promícháme. Tvoříme kuličky o průměru asi 3 cm.
- Do hluboké misky si nasypeme kukuřičnou strouhanku a kuličky v ní obalíme.
- Kuličky odkládáme na plech, pokrytý pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a opepříme. Pečeme při 170 °C dokřupava asi 45 minut.