reklama

Mikrobioložka: Recepty na rychlé večeře, které vám zajistí kvalitní spánek

Kuřecí kari na květáku a paprice (2 porce)

Ingredience 

  • ½ lžičky kurkumy
  • 150 ml bio kokosového mléka
  • 1 malý květák
  • 2 červené kapie
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžičky sušeného tymiánu na kuře
  • 2 lžičky indického kari (nebo masaly)
  • špetka cejlonské skořice
  • barevný pepř z mlýnku
  • nerafinovaná sůl
  • ½ citronu
  • 2 kuřecí prsa nebo odpovídající část krůtího
  • 1 hrst nasekané plocholisté petržele

Tip: Do toho pokrmu se skvěle hodí nafermentovaná uvařená dlouhozrnná rýže. Pokud se pro ni rozhodnete, pak platí, že hrst uvařené rýže přidáváme před masalou.

Postup

  1. Omytá kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a osolíme. Pokapeme olivovým olejem. Posypeme tymiánem a necháme 30 minut uležet, potom orestujeme ve wok pánvi do šťavnata. Kuře z pánve vyndáme na talíř.
  2. Zeleninu omyjeme, květák rozdrobíme na malé růžičky a papriku nakrájíme na proužky.
  3. Do stejné pánve přidáme opět trochu olivového oleje. Na mírně zahřátém oleji orestujeme nejdříve růžičky květáku.
  4. Až bude křupavý, přidáme nakrájenou papriku. Do zeleniny vmícháme nastrouhaný zázvor a pokračujeme v krátkém restování.
  5. Směs jemně osolíme a zamícháme do ní předem připravené kuřecí kousky. Přikápneme šťávu z citronu a zamícháme kurkumu.
  6. Přilijeme kokosové mléko a necháme krátce probublat. Dochutíme masalou a špetkou skořice.
  7. Podle chuti osolíme a opepříme. Na závěr zamícháme nasekanou petržel.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama