Kuřecí kari na květáku a paprice (2 porce)
Ingredience
- ½ lžičky kurkumy
- 150 ml bio kokosového mléka
- 1 malý květák
- 2 červené kapie
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 2 lžičky sušeného tymiánu na kuře
- 2 lžičky indického kari (nebo masaly)
- špetka cejlonské skořice
- barevný pepř z mlýnku
- nerafinovaná sůl
- ½ citronu
- 2 kuřecí prsa nebo odpovídající část krůtího
- 1 hrst nasekané plocholisté petržele
Tip: Do toho pokrmu se skvěle hodí nafermentovaná uvařená dlouhozrnná rýže. Pokud se pro ni rozhodnete, pak platí, že hrst uvařené rýže přidáváme před masalou.
Postup
- Omytá kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a osolíme. Pokapeme olivovým olejem. Posypeme tymiánem a necháme 30 minut uležet, potom orestujeme ve wok pánvi do šťavnata. Kuře z pánve vyndáme na talíř.
- Zeleninu omyjeme, květák rozdrobíme na malé růžičky a papriku nakrájíme na proužky.
- Do stejné pánve přidáme opět trochu olivového oleje. Na mírně zahřátém oleji orestujeme nejdříve růžičky květáku.
- Až bude křupavý, přidáme nakrájenou papriku. Do zeleniny vmícháme nastrouhaný zázvor a pokračujeme v krátkém restování.
- Směs jemně osolíme a zamícháme do ní předem připravené kuřecí kousky. Přikápneme šťávu z citronu a zamícháme kurkumu.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme krátce probublat. Dochutíme masalou a špetkou skořice.
- Podle chuti osolíme a opepříme. Na závěr zamícháme nasekanou petržel.