Ingredience
Toto jídlo v jednom hrnci můžeme připravit jak v létě z čerstvých hub, tak na podzim či v zimě ze sušených hub či žampionů nebo hlívy ústřičné, dokonce můžeme přidat i vzácné čerstvé shitake a reishi. Houby patří mezi neutrální potraviny, což znamená, že ani neochlazují, ani nezahřívají. Naopak budují čchi, a proto je vhodné je konzumovat po celý rok. Obsahují mimo jiné i betaglukany, které jsou výživou pro náš imunitní systém. Vážou na sebe těžké kovy, proto je důležité lesní houby sbírat v hlubokém lese, daleko od hlavní silnice. Stejně tak ovšem na sebe vážou kovy uvnitř našeho těla - což nesmírně prospívá našemu zdraví. Tato jejich vlastnost je tedy jejich výhodou i nevýhodou zároveň.
Tip: Ke guláši konzumujeme kváskový chléb nebo do něj zamícháme nafermentovaný oves. Ten přidáváme hned po rajčatovém protlaku. Příjemnou obměnou je místo adzuki fazolí také bio tempeh. Doporučuji použít přírodní a lehce jej namarinovat například v červené paprice. Do guláše ho přidáváme současně s houbami.
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.