reklama

Nevíte, co dělat s úrodou rajčat? Tady jsou nejlepší recepty na jídla z celého světa

Provensálská pizza (2 osoby)

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 5-6 velkých rajčat
  • 150 g strouhaného parmezánu 
  • 1 hrst provensálských bylinek
  • 2 střední cibule 
  • 1 balení těsta na pizzu (rozválený plát)

Zdroj: Recept najdete na vareni.cz

Postup

  1. Těsto na pizzu rozložíme na plech.
  2. Rajčata omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na kolečka. 
  3. Nakrájíme cibuli a osmahneme na lžíci oleje.
  4. Těsto potřeme protlakem, posypeme cibulí, rovnoměrně poklademe rajčaty a zasypeme provensálskými bylinkami a nastrouhaným parmezánem.
  5. Troubu rozehřejeme na 250 stupňů a provensálskou pizzu upečeme dozlatova a do křupavých okrajů.  

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama