reklama

Nevíte, co dělat s úrodou rajčat? Tady jsou nejlepší recepty na jídla z celého světa

Tomatová polévka (4 osoby)

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 plechovky loupaných rajčat
  • 4 rajčata
  • 1 balení rajského protlaku
  • bazalka
  • podle chuti cukr, sůl, pepř

Zdroj: Recept najdete na vareni.cz

Postup

  1. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky. Pokud rajčata nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou, půjdou lépe oloupat.
  3. Cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět a poté přidáme nakrájená rajčata. Necháme chvilku podusit pod pokličkou, dokud nezměknou.
  4. Po změknutí přidáme 2 plechovky oloupaných nakrájených rajčat a rajský protlak. Tento základ ještě osolíme a opepříme.
  5. Poté základ tomatové polévky promixujeme tyčovým mixérem, dokud polévka není rozmixovaná dohladka.
  6. Nakonec polévku povaříme, dochutíme cukrem a natrháme do ní jednu mozzarellu.
  7. Na talíři poté můžeme ozdobit natrhanou mozzarellou, lístky bazalky a olivovým olejem.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama