reklama

Na imunitu, únavu i kocovinu. Nejlepší výživné polévky, které vaše tělo nejvíc ocení

Dýňová polévka

Dýně je královnou podzimu, takže do tohoto sezónního menu rozhodně patří. Polévka z ní zasytí, má jemnou chuť a navíc není náročná na přípravu.

Ingredience:

  • 1kg dýni hokaido
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 cibuli
  • 1 litr vody
  • himálajskou sůl
  • muškátový oříšek
  • pepř

K dozdobení:
Kokosové mléko, Dýňová semínka

Postup:
1. Na rozpuštěném kokosovém oleji restujte na kostičky nakrájenou cibuli, dokud nezezlátne.
2. Přidejte na kousky nakrájenou dýni hokaido a mrkev.
3. Přilijte vodu a povařte doměkka. Poté rozmixujte a dolaďte podle svojí chutí solí a pepřem.
4. Nakonec polévku zjemněte kokosovým mlékem a posypte dýňovými semínky. Ozdobit můžete i čerstvým koriandrem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama