Dýňová polévka
Dýně je královnou podzimu, takže do tohoto sezónního menu rozhodně patří. Polévka z ní zasytí, má jemnou chuť a navíc není náročná na přípravu.
Ingredience:
- 1kg dýni hokaido
- 2 mrkve
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 cibuli
- 1 litr vody
- himálajskou sůl
- muškátový oříšek
- pepř
K dozdobení:
Kokosové mléko, Dýňová semínka
Postup:
1. Na rozpuštěném kokosovém oleji restujte na kostičky nakrájenou cibuli, dokud nezezlátne.
2. Přidejte na kousky nakrájenou dýni hokaido a mrkev.
3. Přilijte vodu a povařte doměkka. Poté rozmixujte a dolaďte podle svojí chutí solí a pepřem.
4. Nakonec polévku zjemněte kokosovým mlékem a posypte dýňovými semínky. Ozdobit můžete i čerstvým koriandrem.