reklama

Na kocovinu, únavu a imunitu. Nejlepší výživné polévky, které vaše tělo nejvíc ocení

Zelňačka

Kysané zelí je zdrojem vlákniny, pomáhá předcházet obezitě, srdečním chorobám a zácpě. Zelí je kvašeno díky bakteriím mléčného kvašení a kyselina mléčná může za jeho typickou chuť. Kysané zelí obsahuje vitamín C, K i vitamíny skupiny B, z minerálních látek draslík, vápník a fosfor. Pokud si chceme připravit opravdu zdravou zelňačku bez zbytečných kalorií, vynecháme při její přípravě uzeninu.

Vegetariánská zelňačka bez masa a smetany

Kromě výše uvedených polévek lze samozřejmě sáhnout i po jakékoli jiné, všechny jsou zdraví přínosné, pokud jsou připravené z čerstvých surovin, bez použití bujonových kostek a jiných dochucovadel.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama