reklama

Koprovka, boršč, tatarská omáčka a severské cukroví. Nejlepší recepty podle blogerky

Salátová granola

Ingredience

  • 200 ml (115 g) lískových ořechů
  • 100 ml (60 g) mandlí
  • 200 ml (90 g) ovesných vloček (pro bezlepkovou variantu zvolte vločky bez lepku nebo pohankové vločky)
  • 100 ml (50 g) dýňových semínek
  • 100 ml (50 g) slunečnicových semínek
  • 3 lžíce celého máku
  • 1 lžička sušeného nebo 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička sušeného nebo 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 3/4 lžičky soli
  • čerstvě mletý pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce javorového sirupu

Množství: 700 ml (400 g)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Lískové ořechy i mandle pokrájejte na poloviny. Dejte do mísy, přidejte vločky a semínka, bylinky, sůl a nad mísou několikrát otočte mlýnkem s pepřem.
  2. Zvlášť v hrníčku prošlehejte olej s javorovým sirupem, vlijte do mísy ke všem ingrediencím a důkladně promíchejte.
  3. Rozprostřete granolu na plech vyložený pečicím papírem a vložte do předehřáté trouby. Pečte přibližně 20 minut, dokud nebudou ořechy i vločky krásně zlatavé. Během pečení občas promíchejte, ať se granola shora nepálí.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama