reklama

Hamburger, medailonky či carpaccio: Meloun v roli, jak ho neznáte

Hamburger s melounovou salsou a mangem (4 osoby)

Ingredience 

  • 4 ks hamburgerových bulek
  • 800 g kvalitního mletého hovězího masa
  • 1 červenou cibuli 
  • rukolu nebo jiný oblíbený salát
  • kečup

Melounová salsa s mangem:

  • 400 g melounu
  • 100 g manga
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrst máty
  • 1 malou jarní cibulku
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve si připravíme melounovou salsu. Meloun lehce opečeme na grilu a spolu s mangem nakrájíme na malé kostičky. Poté zakápneme olivovým olejem a přidáme jemně nasekané bylinky. Na závěr dochutíme solí, pepřem a vše důkladně zamícháme.
  2. Před přípravou samotného hamburgeru opečeme bulky na grilu. Dále na spodní část naneseme kečup, přidáme salát, tenké plátky červené cibule a položíme na grilu opečený hovězí hamburger.
  3. Na závěr přidáme osvěžující melounovou salsu, přiklopíme druhou částí housky a podáváme.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama