Hamburger s melounovou salsou a mangem (4 osoby)
Ingredience
- 4 ks hamburgerových bulek
- 800 g kvalitního mletého hovězího masa
- 1 červenou cibuli
- rukolu nebo jiný oblíbený salát
- kečup
Melounová salsa s mangem:
- 400 g melounu
- 100 g manga
- 2 lžíce olivového oleje
- hrst máty
- 1 malou jarní cibulku
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve si připravíme melounovou salsu. Meloun lehce opečeme na grilu a spolu s mangem nakrájíme na malé kostičky. Poté zakápneme olivovým olejem a přidáme jemně nasekané bylinky. Na závěr dochutíme solí, pepřem a vše důkladně zamícháme.
- Před přípravou samotného hamburgeru opečeme bulky na grilu. Dále na spodní část naneseme kečup, přidáme salát, tenké plátky červené cibule a položíme na grilu opečený hovězí hamburger.
- Na závěr přidáme osvěžující melounovou salsu, přiklopíme druhou částí housky a podáváme.