reklama

Hamburger, medailonky či carpaccio: Meloun v roli, jak ho neznáte

Vepřové medailonky s melounem (3 porce)

Ingredience

  • 60 g parmazánu 
  • 600 g vepřové panenky
  • 1/2 ks melounu Cantaloupe
  • 1 lžíce másla
  • 100 g parmské šunky 
  • mletý čtyřbarevný pepř 
  • sůl 
  • olej

Zdroj: Vareni.cz

Postup

  1. Vepřovou panenku odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíky asi 3 - 3,5 cm silné. Meloun rozkrojíme, zbavíme jadérek a oloupeme. Z části dužiny si nakrájíme hranolky dlouhé asi 3 cm (těmi budeme medailonky plnit) a obalíme je v nastrouhaném parmazánu. Zbývající meloun nakrájíme na plátky silné asi 2 cm.
  2. Maso rukou zlehka naklepeme, opepříme a střed protneme hranolkem z melounu. Po obvodu maso ovineme plátkem sušené šunky a zajistíme párátkem.
  3. Medailonky opečeme zprudka po obou stranách na oleji. Pak je přendáme do pekáčku a zakryté necháme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut dopékat.
  4. Mezitím na oleji s máslem necháme zkaramelizovat plátky melounu, který ještě horký posypeme parmazánem.
  5. Vepřové medailonky s parmskou šunkou rozdělíme na porce, obložíme teplým melounem a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené na oblíbený způsob.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama