reklama

Maskovaná řepa a cuketa: Netradiční recepty, ve kterých byste je ani nepoznali

Zeleninové lasagne (6 osob)

Ingredience

  • 1 cuketa 
  • olivový olej 
  • 150 g pecorino 
  • 5 rajčat 
  • 1 balíček lasagní
  • 1 středně velká cuketa
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mléko 
  • 1 kelímek lučina

Zdroj: Recept najdete na Vaření.cz

Postup

  1. Veškerou zeleninu podle potřeby očistíme. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata nakrájíme na kostičky. Pecorino nastrouháme nahrubo.
  2. Lučinu (rodinné balení) osolíme, opepříme a pomocí mléka vytvoříme hladší krém.
  3. Do olejem vytřené zapékací mísy klademe následující vrstvy: Lasagne, potřeme je lučinovým krémem, poklademe plátky cuket, posypeme rajčaty a posypeme pecorinem. Takto vrstvy střídáme, dokud nám nedojdou ingredience. Podle velikosti nádoby jsou to 2 - 3 vrstvy. Končíme těstovinami, které potřeme olejem.
  4. Nádobu se zeleninovými lasagnemi zabalíme alobalem a pečeme 35 - 45 minut na 200 °C.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama