Zeleninové lasagne (6 osob)
Ingredience
- 1 cuketa
- olivový olej
- 150 g pecorino
- 5 rajčat
- 1 balíček lasagní
- 1 středně velká cuketa
- sůl
- mletý černý pepř
- mléko
- 1 kelímek lučina
Zdroj: Recept najdete na Vaření.cz
Postup
- Veškerou zeleninu podle potřeby očistíme. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata nakrájíme na kostičky. Pecorino nastrouháme nahrubo.
- Lučinu (rodinné balení) osolíme, opepříme a pomocí mléka vytvoříme hladší krém.
- Do olejem vytřené zapékací mísy klademe následující vrstvy: Lasagne, potřeme je lučinovým krémem, poklademe plátky cuket, posypeme rajčaty a posypeme pecorinem. Takto vrstvy střídáme, dokud nám nedojdou ingredience. Podle velikosti nádoby jsou to 2 - 3 vrstvy. Končíme těstovinami, které potřeme olejem.
- Nádobu se zeleninovými lasagnemi zabalíme alobalem a pečeme 35 - 45 minut na 200 °C.