reklama

Vláčný ořechový či mrkvový cupcake podle nejlepšího receptu? Upečte si oba

Mrkvový cupcake (12 porcí)

Ingredience na korpus

  • 3 vejce od šťastných slepic
  • 200 g cukru krupice
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 180 ml podmáslí
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ sáčku (přesněji je to 6,5 g) kypřícího prášku
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • 40 g najemno nasekaných vlašských ořechů
  • 120 g najemno nastrouhané mrkve

Ingredience na krém

  • 250 g mascarpone
  • 300 g Philadelphie
  • 100 g cukr krupice

Na ozdobu

  • cukrovou potahovou hmotu, zelenou a oranžovou potravinovou gelovou barvu na výrobu malých mrkviček
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • hrst nastrouhané čokolády

Postup

  1. Vejce v robotu vyšlehejte s cukrem, přelejte olej a podmáslí. V robotu vyměňte šlehací metlu za pádlo.
  2. V druhé míse smíchejte prosátou mouku, jedlou sodu, kypřící prášek, skořici a sůl.
  3. Do mokré směsi postupně přisypte směs suchou a na pomalé otáčky zamíchávejte pádlem. Poté přisypte nasekané ořechy a nastrouhanou mrkev, na závěr promíchejte stěrkou.
  4. Předem připravené košíčky plňte zhruba centimetr pod okraj.
  5. Pečte v předehřáté troubě zhruba 20 až 25 minut na 175°C. Abyste si byli jistí, že jsou dortíky dopečené, proveďte test špejlí. Dortíky vyndejte z trouby a nechte vychladnout přímo v plechu.
  6. Mascarpone i Philadelphii vyndejte chladné z lednice až těsně před přípravou krému. Do kotlíku kuchyňského robotu odvažte potřebné množství všech surovin a začněte postupně zapněte robot až na nejvyšší otáčky a vyšlehejte do pevného krému. Šlehá se krátce, zhruba 2 minuty, dejte pozor, aby se nepřešlehal, sražený krém nejde zachránit.
  7. Hotový krém ihned naplňte do zdobícího sáčku s trezírovací špičkou a zdobte jim vychlazené dortíky. Ty můžete ozdobit nasekanými ořechy, strouhanou čokoládou a malou cukrovou mrkvičkou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama