reklama

Vláčný ořechový či mrkvový cupcake podle nejlepšího receptu? Upečte si oba

Ořechový cupcake (12 porcí)

Ingredience na korpusy

  • 150 g hladké mouky
  • 180 g cukru krystal
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 90 ml slunečnicového oleje
  • 100 ml mléka
  • 3 vejce od šťastných slepic
  • 120 g mletých vlašských ořechů

Ingredience na krém

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml 33% šlehačky
  • 15 g cukr moučka

Na zdobení

  • 90 g kvalitní hořké čokolády
  • hrst nasekaných vlašských ořechů

Postup

  1. Hladkou mouku prosijte do mísy, přidejte kypřící prášek a vše promíchejte.
  2. Do mísy robotu dejte olej, mléko, vejce a cukr, a vše dohromady promýchejte pádlem. Pak postupně přidávejte sypké suroviny a promíchávejte dohromady. Nakonec do těsta ručně stěrkou vmíchejte mleté vlašské ořechy.
  3. Formu vyložte papírovými košíčky a naplňte je těstem, zhruba jeden centimetr pod okraj.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 175°C zhruba 25 minut. Pak proveďte test špejlí. Hotové cupcaky nechte vychladnout v plechu.
  5. Krém připravte až těsně před tím než ho budete zdobit. Základ je držet se poměru 50:50 tedy stejné množství mascarpone jako šlehačky. Mascarpone i šlehačku vyndejte ledové přímo z lednice, odvažte do kotlíku kuchyňského robotu spolu s moučkovým cukrem a pozvolna pusťte robot na nejvyšší otáčky. Krém je potřeba hlídat, aby se vám nepřešlehal, jakmile uvidíte, že je tuhý, vypněte robot, jinak se krém přešlehá a srazí. Osobně jsem pro úplně čistou variantu bez cukru, ale já jsem hodně šlehačkový typ. Cukr můžete samozřejmě přidat podle chuti. Jen myslete na to, že čím více moučkového cukru, tím větší tendence krému řídnout.
  6. Naplňte zdobící sáček s trezírovací špičkou vyšlehaným krémem a zdobte vychladlé dortíky. Nazdobené korpusy dejte zachladit do lednice a mezitím nad vodní lázní rozpusťte v menší misce čokoládu. Dortíky do ní krátce namočte a zasypte nasekanými ořechy.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama