cukrovou potahovou hmotu, zelenou a oranžovou potravinovou gelovou barvu na výrobu malých mrkviček
hrst nasekaných vlašských ořechů
hrst nastrouhané čokolády
Postup
Vejce v robotu vyšlehejte s cukrem, přelejte olej a podmáslí. V robotu vyměňte šlehací metlu za pádlo.
V druhé míse smíchejte prosátou mouku, jedlou sodu, kypřící prášek, skořici a sůl.
Do mokré směsi postupně přisypte směs suchou a na pomalé otáčky zamíchávejte pádlem. Poté přisypte nasekané ořechy a nastrouhanou mrkev, na závěr promíchejte stěrkou.
Předem připravené košíčky plňte zhruba centimetr pod okraj.
Pečte v předehřáté troubě zhruba 20 až 25 minut na 175°C. Abyste si byli jistí, že jsou dortíky dopečené, proveďte test špejlí. Dortíky vyndejte z trouby a nechte vychladnout přímo v plechu.
Mascarpone i Philadelphii vyndejte chladné z lednice až těsně před přípravou krému. Do kotlíku kuchyňského robotu odvažte potřebné množství všech surovin a začněte postupně zapněte robot až na nejvyšší otáčky a vyšlehejte do pevného krému. Šlehá se krátce, zhruba 2 minuty, dejte pozor, aby se nepřešlehal, sražený krém nejde zachránit.
Hotový krém ihned naplňte do zdobícího sáčku s trezírovací špičkou a zdobte jim vychlazené dortíky. Ty můžete ozdobit nasekanými ořechy, strouhanou čokoládou a malou cukrovou mrkvičkou.