reklama

Letní salátové recepty, které nejsou nuda: Dopřejte si vitaminy netradičně

Salát se svařeným jablkem a černou čočkou

Ingredience:

  • 2 větší jablka
  • 1 lžička domácího vanilkového cukru
  • 100 g směsi salátů - rukoly, polníčku, mesclunu…
  • 120 g uvařené černé čočky beluga
  • ½ granátového jablka
  • 100 g sýru tallegio

na zálivku:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce javorového sirupu nebo medu
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Jablka si oloupu a vykrajovátkem na ovoce z nich vydlabu kuličky. V rendlíku je zaliju vodou a přidám lžičku domácího vanilkového cukru. Postavím na plotnu a jablíčka vařím na mírném ohni do mírného změknutí, trvá to asi 5 minut. Nesmím jablka rozvařit, aby si zachovala svěží chuť.

2. Salát nasypu do mísy a přidám čočku, zrníčka z granátového jablka a svařené jablko.

3. V misce promíchám olivový olej s javorovým sirupem a podle potřeby dochutím solí a pepřem. Zálivku pak naliju na salát a důkladně ho promíchám rukama. Rozdělím na talířky a ke každé porci přidám pár kousků tallegia.

Recept z bjukitchen.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama