Salát se svařeným jablkem a černou čočkou
Ingredience:
- 2 větší jablka
- 1 lžička domácího vanilkového cukru
- 100 g směsi salátů - rukoly, polníčku, mesclunu…
- 120 g uvařené černé čočky beluga
- ½ granátového jablka
- 100 g sýru tallegio
na zálivku:
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce javorového sirupu nebo medu
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
1. Jablka si oloupu a vykrajovátkem na ovoce z nich vydlabu kuličky. V rendlíku je zaliju vodou a přidám lžičku domácího vanilkového cukru. Postavím na plotnu a jablíčka vařím na mírném ohni do mírného změknutí, trvá to asi 5 minut. Nesmím jablka rozvařit, aby si zachovala svěží chuť.
2. Salát nasypu do mísy a přidám čočku, zrníčka z granátového jablka a svařené jablko.
3. V misce promíchám olivový olej s javorovým sirupem a podle potřeby dochutím solí a pepřem. Zálivku pak naliju na salát a důkladně ho promíchám rukama. Rozdělím na talířky a ke každé porci přidám pár kousků tallegia.
Recept z bjukitchen.cz