Salát z kadeřávku s avokádem, cizrnou a citronovým dresinkem
Ingredience:
- 1 avokádo
- 2-3 velké hrsti kadeřávku
- uvařené cizrny (nebo 1/2 konzervy proprané cizrny)
- šťáva z jednoho citrónu
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1/4 lžičky mořské soli
- (čerstvý koriandr dodá příjemnou svěží chuť)
- (můžete přidat orestované nasekané ořechy)
Postup:
Ve velké míse smíchejte šťávu z citronu, olivový olej, propasírovaný česnek, sůl. Přidejte nasekaný kadeřávek a dobře promíchejte, třeba i trochu promasírujte. Na závěr přidejte cizrnu, avokádo pokrájené na kostky a ještě jednou lehce promíchejte tak, aby se avokádo příliš nerozmačkalo. Salát ještě lehce opepřete a můžete servírovat.
Recept z kitchenette.cz