Bramborový salát
Ingredience:
- 1 kg raných brambor
- 250 g čerstvého sýru, jako je gervais original
- 2 lžíce majonézy
- 3-4 lžíce mléka
- 1,5 svazku ředkviček
- (můžete doplnit i o ředkvičkové klíčky)
- velký svazek pažitky
- čerstvě mletý pepř
- mořská sůl
Postup:
Uvařte brambory v silně osolené vodě i se slupkou. Hotové, ještě horké brambory oloupejte, nechte vychladnout a pokrájejte na požadovanou velikost. Ideální jsou malé brambůrky, které stačí překrojit na polovinu nebo vůbec. Ředkvičky omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké plátky. V mističce promíchejte čerstvý sýr, majonézu, špetku soli a dostatek nasekané pažitky. Nyní ve velké míse zlehka promíchejte všechny ingredience dohromady. Ještě navrch nasypejte pažitku, popřípadě ředkvičkové klíčky, a můžete servírovat.
Recept z kitchenette.cz