reklama

Letní ovoce na talíři: Dezerty, po kterých se jen zapráší

Mini dortíky Pavlova

Ingredience

Na těsto:

  • 3 velká vejce
  • několik kapek citronové šťávy
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička balzamika (pomůže vytvořit tvrdou krustu)
  • 75 g hořké rozpuštěné čokolády se 70 % kakaa (můžete a nemusíte přidávat)

Na krém:

  • 1 polévková lžíce moučkového cukru
  • 150 ml smetany na šlehání

Na ozdobu:

  • 200 g malin

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 140 °C a plech si vyložte pečicím papírem. Oddělte žloutky od bílků, které pak v misce se špetkou soli a několika kapkami citronové šťávy vyšlehejte do tuhého sněhu. Postupně k němu přidávejte po lžících cukr a vytvořte hladkou, hustou a lesklou hmotu.
  2. Roztavenou čokoládu společně s balzamikem zapracujte do hmoty. Pokud čokoládu vmícháte krátce a jemně, vytvoří se mramorování.
  3. Na pečicí papír poklaďte 6 stejně velikých kopečků, ve kterých uprostřed zadní stranou lžíce udělejte dolíček. Vložte do trouby a pečte 1 hodinu, poté vypněte troubu, trochu otevřete dvířka a nechte 1 hodinu chladnout.
  4. Mezitím vyšlehejte smetanu se lžící moučkového cukru a poklaďte jí na dortíky. Povrch ozdobte malinami a případně dalším ovocem.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama