reklama

Letní ovoce na talíři: Dezerty, po kterých se jen zapráší

Špaldový ovocný koláč

Ingredience

  • 180 g polohrubé pšeničné mouky (např. Probio)
  • 70 g polohrubé špaldové mouky 
  • 100 g třtinového přírodního cukru 
  • 100 ml slunečnicového oleje na pečení a smažení
  • 12 g kypřícího prášku
  • 40 g vanilkového cukru
  • 1 lžička mletého vanilkového prášku
  • 3 vejce
  • 50 - 100 ml mléka
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 500 g letního ovoce (jablka, hrušky, meruňky, broskve, třešně, jahody, višně apod.)

Postup

  1. Žloutky ušlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Mouku prosejte a smíchejte s ½ balíčku kypřícího prášku.
  2. Přidejte olej a společně se žloutky a cukrem ušlehejte.
  3. Přimíchejte zbytek kypřicího prášku a podle potřeby zřeďte trochou mléka. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta.
  4. Těsto přelijte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Tvaroh smíchejte s 1 lžící oleje a mletým vanilkovým práškem. Tvarohovou náplní přelijte těsto a posypte ovocem.
  5. Pečte na 200 °C cca 30 minut.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama