reklama
Móda a krása
Zdraví
Sex a vztahy
Životní styl
Celebrity
Horoskopy
Letní ovoce na talíři: Dezerty, po kterých se jen zapráší
1
/5
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Probio
Špaldový ovocný koláč
Ingredience
180 g polohrubé pšeničné mouky (např. Probio)
70 g polohrubé špaldové mouky
100 g třtinového přírodního cukru
100 ml slunečnicového oleje na pečení a smažení
12 g kypřícího prášku
40 g vanilkového cukru
1 lžička mletého vanilkového prášku
3 vejce
50 - 100 ml mléka
250 g měkkého tvarohu
500 g letního ovoce (jablka, hrušky, meruňky, broskve, třešně, jahody, višně apod.)
Postup
Žloutky ušlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Mouku prosejte a smíchejte s ½ balíčku kypřícího prášku.
Přidejte olej a společně se žloutky a cukrem ušlehejte.
Přimíchejte zbytek kypřicího prášku a podle potřeby zřeďte trochou mléka. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta.
Těsto přelijte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Tvaroh smíchejte s 1 lžící oleje a mletým vanilkovým práškem. Tvarohovou náplní přelijte těsto a posypte ovocem.
Pečte na 200 °C cca 30 minut.
reklama
Další zajímavé články
Co možná ještě nevíte o sexu: Intimní zajímavosti, které vás překvapí
Adventní věnec: letošním trendem je minimalismus
Čínský horoskop 2025: Co přinese rok dřevěného Hada?
reklama
Doporučené recepty
reklama