400 g bio polohrubé mouky (můžete zkusit i alternativu - např. bio špaldovou mouku)
1 svazek bio rebarbory
1 balení bio jahod (vanička)
1 bio citron
200 g cukru krupice
5 bio vajec
½ sklenky bio oleje
1 sklenku bio mléka
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
cukr moučka na posypání
Postup
Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a trochou citronové kůry do husté pěny. Následně opatrně přidáme mouku a prášek do pečiva. Poté postupně přiléváme olej a mléko. Mělo by vzniknout pěkné těsto, které nebude příliš tekuté.
Vymazaný plech nebo pekáč vylijeme těstem, na něž poklademe rozkrájené jahody a rebarboru.
Pečeme na 180 stupňů tak dlouho, dokud špejle nebude po vytáhnutí z těsta čistá. Dejte však pozor, abyste bublaninu příliš nevysušili, měla by zůstat krásně nadýchaná. Po upečení posypte cukrem moučkou přes sítko.