reklama

Ke snídani si upečte něco z rebarbory: šneky, lahodný koláč nebo nevšední bábovku

Bábovka z podmáslí a rebarbory

Ingredience

  • 1 hrnek rebarbory
  • 1 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek podmáslí
  • sůl
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek oleje

Postup

  1. Utřeme vejce s cukrem a vanilkou. Cukru můžete přidat víc. Rebarbora je dost kyselá. Do těsta přikapáváme olej a postupně zašleháváme ostatní ingredience. Nakonec přimíchám nadrobno nakrájenou a oloupanou rebarboru.
  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme asi 30-40 minut na 170 °C.
  3. Podle chuti ji můžeme potřít čokoládovou polevou a posypat mandlemi.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama