Rozemleté oříšky (70 g) si opražíme na pánvi nasucho. Droždí si rozdrobíme, přidáme cukr a vlažné mléko. Necháme vzejít kvásek.
Smícháme ho s moukou, oříšky, žloutky, máslem, droždím a špetkou soli. Těsto vyšleháme ručním mixérem a necháme hodinu přikryté na teplém místě kynout.
Drobenku si připravíme z másla, mouky, cukru, prášku do pečiva. Rukou vmícháme vanilkový cukr a zbývajících 20 g oříšků. Necháme odpočívat v chladu. Rozšleháme žloutky se šlehačkou a skořicí. Rebarboru oloupeme, opereme a osušíme. Nakrájíme na zhruba půl centimetrové kousky.
Z těsta vyválíme obdélník o velikosti 38×25 cm. Polovinu potřeme směsí ze žloutků, šlehačky a skořice. Posypeme polovinou rebarborových kousků a drobenky. Z delší strany těsto zabalíme. Ze závinu ostrým nožem krájíme asi dva centimetry silné plátky. Šneky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Každý kousek potřeme žloutkovou směsí a posypeme rebarborou a drobenkou.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut. Šneky necháme vychladnout a posypeme je práškovým cukrem a podáváme.