reklama

Nadýchané jako od babičky. Sedm receptů na beránky, které se vám letos povedou

Bezlepkový beránek s tvarohem

Ingredience 

  • 2 vejce
  • 150 g třtinového cukru (např. ProBIO)
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 100 g oleje
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 130 ml mléka
  • 200 g pohankové mouky + na vysypání formy
  • 40 g mouky z červené čočky
  • 40 g čirokové mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva bez fosfátů
  • máslo na vymazání formy
  • moučkový cukr na posypání

Postup

  1. Formu na beránka vymažte máslem a vysypejte pohankovou moukou.
  2. Vejce vyšlehejte s oběma cukry do pěny. Do mísy přidejte olej, tvaroh a mléko a prošlehejte. Poté přisypejte mouky a kypřicí prášek a důkladně promíchejte.
  3. Těsto nalijte do připravené formy. Pečte při 180 °C asi hodinu. 

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama