Do malé mísy vložte droždí a lžíci cukru. Pomocí vidličky je rozmíchejte na kaši.
Do směsi přidejte 100 ml vychladlé smetany, lžíci mouky a na teplém místě zakryté utěrkou nechejte vzejít kvásek.
Následně smíchejte ve větší míse všechny ostatní ingredience. Platí zde pravidlo: nejdříve suché suroviny a následně máslo, žloutky a smetanu. Na závěr přidejte kvásek. Promíchejte a zpracujte těsto. Po 10-15 minutách by mělo být hladké a pružné.
Následně ho vytvarujte a vložte do mísy, kterou překryjete potravinovou fólií a dáte na hodinu kynout na teplé místo.
Posléze těsto vyndejte a chvíli hnětejte. Pak jej rozdělte tak, abyste měli 24 stejných dílů. Z každého vytvarujte váleček o délce asi 25 cm a tloušťce prstu.
Poté z nich vymodelujte uzlíky, potřete je vejcem a nechte ještě chvíli vykynout.
Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů.
Vykynuté jidáše ještě jednou potřete vejcem a dejte péct asi na 15 minut, dokud nebudou mít zlatou barvu.
Mezitím si připravte med - ten ohřejte a do něj vložte přiměřený počet kousků másla, aby vznikla omáčka. Tou následně potřete jidáše ihned po vyndání z trouby.