reklama

15 jarních receptů, které vám dodají inspiraci: Co uvaříte o víkendu vy?

Jarní sekaná s vejcem

Ingredience

  • 2 lžíce ghí
  • 1 kg krůtího mletého masa
  • 1 střední červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst najemno nasekané natě jarní cibulky
  • 1 hrst nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 hrst nasekané pažitky
  • 3 vejce
  • 1 lžíce římského kmínu
  • 4 vařená vejce (vařená po dobu 6 minut)
  • 1 lžička hořčice bez cukru
  • sůl

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a na pánvi s rozehřátým ghí je na mírném plameni restujeme dozlatova. Do větší mísy vložíme maso, orestovanou cibuli s česnekem, bylinky, římský kmín, sůl, hořčici a 3 vejce a vše důkladně promícháme. Do chlebové formy o velikosti 30 x 10 cm vložíme polovinu směsi, poté do prostředka vyskládáme uvařená vejce do řady a překryjeme je zbytkem směsi, kterou prsty opatrně přimačkáváme k vejcím a spodní vrstvě. Sekanou vložíme do trouby a pečeme po dobu 45 - 50 minut. Hotovou sekanou nakrájíme a podáváme společně se zeleninovým pyré.

Recept: cukrfree.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama