reklama

15 jarních receptů, které vám dodají inspiraci: Co uvaříte o víkendu vy?

Slaný koláč

View this post on Instagram

Slané koláče jsou hrozně vděčné, jednoduché na přípravu, schováte do nich kde co a chutnají báječně teplé i za studena. Já jsem trochu líná dělat těsta, takže ráda dělám různé nákypy, nebo jak tomu hezky říkají v angličtině - crustless quiche 😉 Větší brokolici rozdělte na malé růžičky, košťál oloupejte a nakrájejte na kousky. Vše hoďte do osolené vařicí vody a vařte 5 minut, poté slijte a propláchněte ledovou vodou. Mezitím na lžíci másla orestujte 1 velkou cibuli a 100 g uzené krkovice na kostičky a 2 stroužky česneku na plátky. Nakonec přihoďte 2 velké hrsti nahrubo nasekaného špenátu, nechte lehce zavadnout a směs nechte lehce zchladnout. Ve velké míse rozšlehejte 6 vajec, poté přimíchejte hrnek špaldové mouky, lžičku kypřicího prášku, 1 hrnek nahrubo nastrouhaného čedaru, 100 ml mléka, 2 lžičky soli, 1 lžičku kurkumy, 1/2 lžičky mletého římského kmínu a 1/2 lžičky kari. Do těstíčka jemně vmíchejte brokolici, směs cibule a uzeného a velkou hrst vlašských ořechů. Vše přendejte do vymazané a vysypané formy, uhlaďte, navrch dejte ještě trochu čedaru a kroužky z 1 červené cibule. Pečte v troubě na 200 stupňů asi 40 minut. . . #sklarouvkuchyni #quiche #crustlessquiche #slanykolac #nakyp #brokolice #novyrecept #vkuchyni #foodinspirace #dobrejidlo #uzasnejedlo #dnesvarim #dnesjem #dobrota

A post shared by Klára Michalová (@sklarouvkuchyni) on

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama