reklama

Hlavně rychle po ruce. Nejlepší obědy, které se hodí do krabiček s sebou do práce

Zeleninové "pinzimonio" s cizrnovým krémem

Ingredience

  • zelenina dle chuti (mrkev, malé cukety, pórek, rajčata, řapíkatý celer, fenykl, listový salát, cibule)
  • šťáva z 1 citronu
  • 200 g cizrny
  • půl stroužku česneku
  • lístky petrželky a máty
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Sezónní zeleninu nakrájejte na tyčinky a ponořte je na několik minut do vody s citronem, aby zůstala křupavá a nečernala. Vynikající je mrkev, malé cukety, pórek, rajčata, řapíkatý celer, fenykl, listový salát, cibule apod.
  2. Rozmixujte 200 g uvařené cizrny se šťávou z půlky citronu, půl stroužkem česneku, několika listy petrželky a máty a 3 lžícemi extra panenského olivového oleje a osolte.
  3. Krém dejte do vhodné krabičky a v momentě oběda v něm namáčejte tyčinky zeleniny.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama