zelenina dle chuti (mrkev, malé cukety, pórek, rajčata, řapíkatý celer, fenykl, listový salát, cibule)
šťáva z 1 citronu
200 g cizrny
půl stroužku česneku
lístky petrželky a máty
3 lžíce olivového oleje
Postup
Sezónní zeleninu nakrájejte na tyčinky a ponořte je na několik minut do vody s citronem, aby zůstala křupavá a nečernala. Vynikající je mrkev, malé cukety, pórek, rajčata, řapíkatý celer, fenykl, listový salát, cibule apod.
Rozmixujte 200 g uvařené cizrny se šťávou z půlky citronu, půl stroužkem česneku, několika listy petrželky a máty a 3 lžícemi extra panenského olivového oleje a osolte.
Krém dejte do vhodné krabičky a v momentě oběda v něm namáčejte tyčinky zeleniny.