reklama

Džemy z malin, jahod a rybízu. Udělejte si je doma, je to jednoduché a jsou výborné

"Linecký" džem z jahod a červeného rybízu

  • 0,5 kila jahod
  • 0,5 kila červeného rybízu
  • 800 gramů cukru
  • špetka skořice
  • 1 balíček ovocného pektinu
  • kyselina citronová dle potřeby
  1. Ovoce rozmixujte a směs propasírujte přes síto, abyste se zbavili peciček z rybízu.
  2. Do propasírovaného ovoce přidejte ovocný pektin smíchaný s cukrem a skořicí a přiveďte k varu. Protože rybíz bývá dost kyselý, kyselinu citronovou přidejte opatrně, ale nevynechejte ji - je to důležitá součást konzervace.
  3. Plňte do horkých čistých skleniček a sterilujte otočením víčkem dolů.

Tip: Zbytky z pasírování (slupky s pecičkami a zbytkem dužiny) nevyhoďte, ale nechte je vylouhovat v sodovce. Přeceďte, doslaďte třeba bezovým sirupem a užijte si osvěžující limonádu.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama