reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Džemy z malin, jahod a rybízu. Udělejte si je doma, je to jednoduché a jsou výborné
1
/5
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Labeta
Džem z černého rybízu a malin
1 kilo černého rybízu
300 gramů malin (nebo podle chuti)
1 balení třtinového želírovacího cukru
špetka kyseliny citronové
Z rybízu odstraňte nečistoty, stopky klidně nechte a rozmixujte ho na pyré a poté přepasírujte přes cedník.
K pyré přidejte maliny a zbytek ingrediencí.
Opatrně promíchejte, abyste nerozmačkali maliny, a přiveďte pyré k varu.
Vznikne vám řidší džem, který se dobře roztírá. Pokud máte radši tužší konzistenci, přidejte více želírovacího cukru.
Vroucí džem dejte do horkých skleniček a po zavření otočte dnem vzhůru.
reklama
Další zajímavé články
Pražský týden módy: Černá na všechny způsoby. Jak to vypadalo na červeném koberci?
Celebrity ve znamení Býka: praktičtí, ale smyslní lidé se slabostí pro luxus
Nejmladší syn prince Williama slaví šesté narozeniny, Kate zveřejnila novou fotku
reklama
reklama
reklama
reklama