reklama

Džemy z malin, jahod a rybízu. Udělejte si je doma, je to jednoduché a jsou výborné

Meruňkovomalinový dvojbarevný džem

  • 400 gramů malin
  • 400 gramů meruněk
  • 1 balení ovocného pektinu
  • cca 1 kilo cukru
  • 0,5 lžičky kyseliny citronové
  1. Každé ovoce zvlášť rozmačkejte, promíchejte s polovinou cukru a pektinem a nechte pustit šťávu.
  2. Džem je třeba uvařit odděleně, proto veškeré suroviny rozdělte na půl. Ovoce s cukrem přiveďte k varu, přidejte kyselinu citronovou a nechte pár minut probublat.
  3. Sbírejte případnou pěnu a nezapomeňte ochutnávat a doslazovat či dokyselovat podle chuti.
  4. Do sterilizovaných skleniček plňte nejprve malinový džem do poloviny sklenky a nechte ztuhnout.
  5. Mezitím si stejným způsobem uvařte meruňkovou část. Tu opatrně nalijte na již vychladlé maliny a zavíčkujte. Víčka i hrdla skleniček předtím otřete alkoholem.
  6. Tuto marmeládu je dobré sterilovat v zavařovacím hrnci či ve vodě v kastrolu na sporáku alespoň po dobu 10 minut.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama