reklama
Móda a krása
Zdraví
Sex a vztahy
Životní styl
Celebrity
Horoskopy
Džemy z malin, jahod a rybízu. Udělejte si je doma, je to jednoduché a jsou výborné
1
/5
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Labeta
Džem z černého rybízu a malin
1 kilo černého rybízu
300 gramů malin (nebo podle chuti)
1 balení třtinového želírovacího cukru
špetka kyseliny citronové
Z rybízu odstraňte nečistoty, stopky klidně nechte a rozmixujte ho na pyré a poté přepasírujte přes cedník.
K pyré přidejte maliny a zbytek ingrediencí.
Opatrně promíchejte, abyste nerozmačkali maliny, a přiveďte pyré k varu.
Vznikne vám řidší džem, který se dobře roztírá. Pokud máte radši tužší konzistenci, přidejte více želírovacího cukru.
Vroucí džem dejte do horkých skleniček a po zavření otočte dnem vzhůru.
reklama
Další zajímavé články
Black Friday: Přehled slevových kódů
Loňský Český slavík: extravagantní pánové, růžová a rasistický útok na Jana Bendiga
Erotogenní ženské zóny: Kudy vede cesta k největší rozkoši?
reklama
Doporučené recepty
reklama