reklama

Dýně: Je jí všude plno, chutnější recepty už nehledejte. Připravte burger či koláč

Dýňový koláč s jablky a skořicí 

Ingredience na náplň

  • 400 g bio dýně
  • 1-2 bio jablka (podle velikosti)
  • citronová kůra z bio citronu
  • bio mandle
  • bio skořice
  • bio cukr dle chuti

Na těsto

  • 225 g bio hladké mouky
  • 135 g bio másla
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva v bio kvalitě
  • 3 lžíce vody
  • 3 lžíce bio cukru
  • sůl

Postup

  1. Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky. Nepatrně podlijeme vodou, podusíme, podle chuti přidáme cukr, citronovou šťávu a kůru, skořici a uvaříme na kaši.
  2. Mezitím z mouky, másla, špetky soli, cukru, prášku do pečiva a asi 3 lžic studené vody uhněteme těsto, které vložíme do vymazané a vysypané koláčové formy, pokryjeme dýňovou náplní, posypeme nasekanými mandlemi a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 40 minut na 180 °C.
  3. Vychladlý koláč posypeme cukrem a poté servírujeme.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama