reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Dýně: Je jí všude plno, chutnější recepty už nehledejte. Připravte burger či koláč
3
/5
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: iStock
Dýňový koláč z tvarohového těsta
Ingredience
1 bio dýně Hokkaidó (1,5 kg)
3 lžíce bio cukru
100 g bio mletých oříšků
bio vanilinový cukr
bio skořice
Na těsto
200 g hladké mouky v bio kvalitě
2 lžíce moučkového cukru
150 g bio tvarohu
60 g bio másla
2 lžíce bio oleje
špetka soli
¼ lžičky mleté bio skořice
Postup
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a necháme ho v chladu odpočinout.
Dýni oloupeme, nastrouháme nahrubo a v pánvičce podusíme s cukrem, skořicí a vanilinovým cukrem doměkka.
Těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, pokryjeme podušenou dýní, posypeme mletými oříšky a koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Na závěr můžeme ozdobit šlehačkou.
reklama
Další zajímavé články
Neunesl slávu, po předávkování skoro zemřel. Zpěvák Depeche Mode je i po 60 sexsymbol
Nevypočitatelné květnové počasí je zde: Osm svršků, bez kterých se na jaře neobejdete
Není účinnějšího zabijáka stresu. Těchto 12 dokumentů o přírodě jako balzám na nervy
reklama
reklama
reklama
reklama