reklama

Dýně: Je jí všude plno, chutnější recepty už nehledejte. Připravte burger či koláč

Dýňový koláč z tvarohového těsta 

Ingredience

  • 1 bio dýně Hokkaidó (1,5 kg) 
  • 3 lžíce bio cukru
  • 100 g bio mletých oříšků
  • bio vanilinový cukr
  • bio skořice

Na těsto

  • 200 g hladké mouky v bio kvalitě
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 150 g bio tvarohu
  • 60 g bio másla
  • 2 lžíce bio oleje
  • špetka soli
  • ¼ lžičky mleté bio skořice

Postup

  1. Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a necháme ho v chladu odpočinout.
  2. Dýni oloupeme, nastrouháme nahrubo a v pánvičce podusíme s cukrem, skořicí a vanilinovým cukrem doměkka.
  3. Těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, pokryjeme podušenou dýní, posypeme mletými oříšky a koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
  4. Na závěr můžeme ozdobit šlehačkou. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama