reklama

Deset nejlepších receptů na cukroví podle našich čtenářů: Jaké druhy pečete vy?

Vánoční ježci

Ingredience
Na těsto: 
350 g hladké mouky
50 g cukru krupice
200 g tuku
100 g másla
1 vejce

Na potření 50 g čokolády na vaření
ořechy a kokos podle potřeby

Postup 

Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme je na menší kousky. Do každého dílku zabalíme kousek ořechu (např. vlašského, lískového nebo i mandle) a tvarujeme ježky - doporučuji dělat menší a kulaté ježky se zvednutými čumáčky, jelikož se těsto při pečení trochu rozlije.

Ježky pečeme cca 15 minut, dokud nezrůžoví, při 160 °C. Po upečení necháme ježky vychladnout.

Rozpustíme si čokoládu. Tělíčka ježků potřeme čokoládou a posypeme kokosem. Zbytkem čokolády malujeme ježkům očička a čumáčky.

Lepší je nechat vánoční ježky nějakou dobu odležet.

Další vánoční recepty například na štolu, salát nebo pečený čaj, najdete zde.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama